MENU
Головна » Архів матеріалів

День української писемності та мови – свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Згідно церковного календаря, це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця – першого українського історика, культурного діяча, що залишив по собі «Повість минулих літ», у якій описано історію слов’янського народу від створення світу до князівської доби. Традиція вшановувати українську писемність цього дня започаткована 9 листопада1997 року, відколи Президент України Леонід Кучма на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства видав Указ № 1241/97 «Про День української писемності та мови». В Указі зазначено: «Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати ... Читати далі »

Переглядів: 300 | Додав: volodimir_bogdanovich | Дата: 13.11.2017 | Коментарі (0)

19 жовтня 2017 року на базі НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ» проведено семінар вчителів фізичної культури, Захисту Вітчизни та основ здоров’я Байковецької ОТГ, на якому розглянуто питання:

1. Орієнтування на місцевості за природними та місцевими ознаками.

2. Техніка подолання природних перешкод.

3. Правила виживання людини в екстремальних умовах.

Метою семінару було: сформувати систему знань про способи орієнтування на місцевості, розвивати практичні вміння орієнтуватися на місцевості за природними та місцевими ознаками, розглянути питання вдосконалення методики навчання подолання природних перешкод, розвитку вмінь школярів розумно та виважено поводитись в критичних ситуаціях, навчання їх способам виживання і збереження свого здоров’я.

... Читати далі »

Переглядів: 282 | Додав: volodimir_bogdanovich | Дата: 20.10.2017 | Коментарі (0)

2 жовтня 2017 року в Будинку культури с. Лозова відбулося зібрання працівників навчальних закладів громади, приурочене Дню працівників освіти. Щирими й теплими були слова привітання для педагогів від сільського голови Анатолія Романовича Кулика, начальника відділу освіти Віри Василівни Коршняк, голови профспілки працівників освіти Тернопільського району Ігоря Станіславовича Ракочого.

За творчу працю, високу професійну майстерність, вагомі успіхи у педагогічній діяльності та з нагоди професійного свята – Дня працівників освіти грамотами було нагороджено кращих учителів громади. Нагороди вручено за підготовку призерів Всеукраїнських та обласних етапів конкурсів та олімпіад, за організацію методичної роботи, за результативну діяльність педагогічних колективів в освітніх проектах, за вагомі професійні та ... Читати далі »

Переглядів: 303 | Додав: volodimir_bogdanovich | Дата: 03.10.2017 | Коментарі (0)

30 вересня, напередодні Дня працівників освіти, у Марійському духовному центрі, що в с. Зарваниця Теребовлянського району, відбулася Всеукраїнська проща освітян, приурочена 150-річчю коронації Зарваницької чудотворної ікони Пресвятої Богородиці та 125-літтю з дня народження Патріарха Йосипа Сліпого. До молитви долучилися й освітяни Байковецької громади. Дорогою до Зарваниці педагоги разом молилися до Богородиці на вервиці, у Марійському духовному центрі мали можливість посповідатися та приступити до святого причастя.  Божественну літургію очолив владика Теодор Мартинюк, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ. Під час проповіді він наголосив: «Сьогодні у Божественній Літургії ми молилися за всіх освітян. Господь дарував покликання педагогам, вчителям – вчителям мудрості, надії, віри і любові. Ось це є найвище покликання вчителя і найстарша у світі професія. Ми молимося, щоб Господь молитвами Пресвятої Богородиці збагатив чес ... Читати далі »

Переглядів: 294 | Додав: volodimir_bogdanovich | Дата: 03.10.2017 | Коментарі (0)

З метою  залучення учнів навчальних  закладів  до занять  фізичною культурою та спортом, зміцнення  їх  здоров’я,  підготовки  до трудової  діяльності  та служби  у Збройних  Силах України протягом 2017/2018 навчального року проводяться ХXІІ  Спортивні  ігри  школярів Тернопільського району.

 26 вересня  2017 року  в мікрорайоні Кутківці м.Тернополя в рамках Спортивних ігор відбулися перші  змагання в  цьому навчальному році – особисто-командний&nbs ... Читати далі »

Переглядів: 311 | Додав: volodimir_bogdanovich | Дата: 28.09.2017 | Коментарі (0)

Соломія Крушельницька... Уродженка Тернопілля, видатна оперна співачка світового рівня. Її ім'я стало символом пісенної слави і національної гордості України. У музичному світі кінця ХІХ – першої половини ХХ століття вона була втіленням досконалості й неперевершеності. Цьогоріч світова спільнота святкує 145 річницю з дня народження нашої землячки.

27 вересня 2017 року учні п’ятих класів навчальних закладів Байковецької громади разом із педагогами-організаторами, вчителями музичного мистецтва та класними керівниками відвідали меморіальний музей-садибу С. Крушельницької у селі Біла Тернопільського району. Музей-садиба розміщений у житловому будинку, в якому мешкали Крушельницькі. Експозиція побудована за хронологічним принципом.  

Тут школярі побач ... Читати далі »

Переглядів: 318 | Додав: volodimir_bogdanovich | Дата: 28.09.2017 | Коментарі (0)

З 13 по 16 вересня  2017 року  в  урочищі Годнівщина  (на околиці  села Чернихівці Збаразького  району) проводилися змагання за ХLVІІ Кубок з видів спортивного туризму  (пішохідний, велосипедний, водний) серед працівників освіти і науки Тернопільщини, присвячений українському кібернетику, математику Ігору Вітеньку.

 В складі команди працівників освіти Тернопільського району участь в змаганнях взяли вчителі  Байковецької ОТГ Кітчак М.І., Касарда Р.С., Маличок О.М., Романів Т.В.

      За підсумками змагань команда Тернопільського району виборола перемогу. Значний вклад в успішний фінальний результат внесли Кітчак Микола Іванович – вчитель фізичної культури НВК «Лозівська  ЗОШ I-II ... Читати далі »

Переглядів: 311 | Додав: volodimir_bogdanovich | Дата: 28.09.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 24 25 26 27 28 29 30 »

uCoz