MENU
Головна » 2017 » Жовтень » 20 » Семінар вчителів фізичної культури, предмета «Захист Вітчизни» та основ здоров’я Байковецької ОТГ
14:58
Семінар вчителів фізичної культури, предмета «Захист Вітчизни» та основ здоров’я Байковецької ОТГ

19 жовтня 2017 року на базі НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ» проведено семінар вчителів фізичної культури, Захисту Вітчизни та основ здоров’я Байковецької ОТГ, на якому розглянуто питання:

1. Орієнтування на місцевості за природними та місцевими ознаками.

2. Техніка подолання природних перешкод.

3. Правила виживання людини в екстремальних умовах.

Метою семінару було: сформувати систему знань про способи орієнтування на місцевості, розвивати практичні вміння орієнтуватися на місцевості за природними та місцевими ознаками, розглянути питання вдосконалення методики навчання подолання природних перешкод, розвитку вмінь школярів розумно та виважено поводитись в критичних ситуаціях, навчання їх способам виживання і збереження свого здоров’я.

Методист Носко О.О. відзначив, що актуальність питань, які розглядаються, обумовлена тим, що в сучасному світі на людину впливає безліч негативних факторів навколишнього середовища і вона повинна вміти захистити себе, знати способи виживання і збереження свого здоров’я. Внаслідок зневаги до норм та правил безпеки, незнання, як діяти в тій чи іншій ситуації, коли потрібні рішучі дії, люди часто виявляються зовсім безпомічними. Для того, щоб зменшити ймовірність опинитися в екстремальній ситуації і збільшити шанси на збереження здоров’я і власного життя, необхідно знати і враховувати фактори ризику, які супроводжують життя людини: по-перше, виробити вміння передбачати можливості виникнення небезпечних для життя ситуацій і зі знанням справи уникати їх; по-друге, опинившись в екстремальній ситуації, швидко оцінити її і власні можливості, прийняти грамотне рішення та правильно діяти.

В умовах військової служби також можна потрапити в ситуації, для яких притаманна несподіваність, тривалість та інтенсивність впливу несприятливих факторів навколишнього середовища, а іноді і наявність загрози самому життю. Тому при викладанні предметів Захист Вітчизни та початкова військова підготовка важливими є не тільки якісні знання навчального матеріалу з основ військової справи, а й набуття учнями практичних умінь і навичок з цивільного захисту, медичних знань і надання першої допомоги, фізична і психологічна підготовка учнівської молоді до захисту Вітчизни і проходження військової служби у Збройних Силах України.

Вчитель предмета «Захист Вітчизни» Кулинич А.Я. поділився з учасниками семінару власним досвідом визначення місцезнаходження, орієнтування за місцевими ознаками в лісі та у степовій місцевості, застосування цих знань і навичок при викладанні предмета «Захист Вітчизни», підготовці команди НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ» до участі в обласній терновій грі для дітей та молоді «Легенда УПА», завдяки якій школярі загартовують волю і характер, розвивають спостережливість та уважність, готовність до дій у надзвичайних ситуаціях.

Керівник міжшкільного методичного об’єднання вчителів фізичної культури, Захисту Вітчизни  та основ здоров’я Кітчак М.І. провів заняття із техніки подолання природних перешкод, під час якого присутні удосконалили техніку в’язання вузлів, подолання схилу, переправ через перешкоди.

Вчителі Кітчак М.І., Кулинич А.Я., Німко І.Ю. ознайомили учасників семінару з правилами виживання людини в екстремальних умовах, в зоні стихійного лиха або катастрофи, розвитком умінь скласти правильний план і діяти по ньому, здібностей аналізувати та імпровізувати, здатності подолати фактори зовнішнього впливу, використовувати природу на свою користь.

Учасники семінару відзначили важливе практичне значення отриманих знань та методичних рекомендацій для викладання фізичної культури, предмета «Захист Вітчизни», початкової військової підготовки та основ здоров’я.

Переглядів: 277 | Додав: volodimir_bogdanovich | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz