MENU
Головна » 2017 » Вересень » 28 » Екскурсія учнів до музею-садиби С. Крушельницької
11:51
Екскурсія учнів до музею-садиби С. Крушельницької

Соломія Крушельницька... Уродженка Тернопілля, видатна оперна співачка світового рівня. Її ім'я стало символом пісенної слави і національної гордості України. У музичному світі кінця ХІХ – першої половини ХХ століття вона була втіленням досконалості й неперевершеності. Цьогоріч світова спільнота святкує 145 річницю з дня народження нашої землячки.

27 вересня 2017 року учні п’ятих класів навчальних закладів Байковецької громади разом із педагогами-організаторами, вчителями музичного мистецтва та класними керівниками відвідали меморіальний музей-садибу С. Крушельницької у селі Біла Тернопільського району. Музей-садиба розміщений у житловому будинку, в якому мешкали Крушельницькі. Експозиція побудована за хронологічним принципом.  

Тут школярі побачили чимало її особистих речей, а загалом – близько трьох тисяч експонатів, пов'язаних із життям і творчістю Великої Соломії: світлини, документи, макети сценічних костюмів, афіші, речі домашнього вжитку та твори образотворчого мистецтва розповідають про творчі здобутки співачки, її рідних та близьких, а також про вшанування її пам'яті. Учні з цікавістю слухали розповідь Надії Зюбровської, директора меморіального музею, ставили питання та навіть співали для Соломії. Сонячний день, гостинність господині, змістовна екскурсія, неприхована гордість за таку талановиту землячку… Позитивні емоції переповнювали і школярів, і педагогів громади.

 

Переглядів: 316 | Додав: volodimir_bogdanovich | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz