MENU
Головна » 2019 » Лютий » 25 » День рідної мови
12:50
День рідної мови

21 лютого світова спільнота відзначає День рідної мови. Важливість цього свята безперечна, адже мова – це той інструмент, який об’єднує націю.  Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати. Оскільки життя мови залежно від народу, який несе її у своїй душі, у своїх звичаях, традиціях, у піснях і у своїй культурі. Заходи з відзначення Дня рідної мови відбулися в усіх навчальних закладах громади. Так, у Байковецькій ЗОШ І-ІІ ступеня між учнями 5-6 класів Сьомер Галина Мар’янівна провела лінгвістичний турнір «Ну що б, здавалося, слова...». Учнів 7, 8, 9 класів учитель запросила на перегляд документального фільму «Топ-5 заборон української мови».

Учні НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ» написали диктант «Україна в нас одна», а також Стасюк Надія Василівна організувала свято «Україна – це ми», під час якого учні і педагоги переглянули відеоролик про роль мови в житті людини, провела вікторину на визначення кращого знавця рідної мови, організували конкурс з читання поезій.

У Стегниківській філії опорної школи теж відбулося святкування Дня рідної мови. У програму свята входило слухання віршів про рідну мову, а також мовні ігри.Учні 1-4 класів із задоволенням слухали вірші про українську мову і спробували себе в ролі читців. А учні 3 і 4 класів погралися в мовні ігри «Складаємо речення» і «Зашифровані прислів'я».

У Дубовецькій філії було проведено вікторину "Знавці рідної мови", учні переглянули відеоролик "Я творець своєї держави", написали диктант "Україна в нас одна". Також разом з учителем Волчок Іриною Вволодимирівною обговорили стан і статус української мови у нашому суспільстві, висловили деї, як кожен з нас турбується про екологію своєї мови, збагачує свої знання. 

Учні НВК «Шляхтинецька ЗОШ І-ІІ ступенів імені О. Г. Барвінського-ДНЗ» змагалися у мовознавчому квесті "Мова – багатство моє". Учні вирушили на пошуки скарбів у країну Словограй. А щоб їх знайти, потрібно було бути кмітливими, спритними, веселими і, звісно, мати багаж знань з рідної мови. Оригінальні завдання, креативний підхід до презентації команд, маршрутні листи країною Словограй, де розміщені підказки щодо розташування наступного завдання, зробили свято веселим та пізнавальним.

У Соборненській ЗОШ І-ІІ ступеня імені Володимира Гарматія учитель української мови і літератури Тлумацька Катерина Антонівна, а під керівництвом педагога-організатора Волошин Оксани Степанівни підготовано випуск святкової телепередачі учнівської ради школи «Мова – серце народу», переглянути яку можна за посиланням https://drive.google.com/file/d/1mGVZVuRoHqfxKDPWl5hoZojaskWf8m4M/view.

Тішить, що  і учні, і педагоги активно долучаються до святкування Дня рідної мови, бережуть її у своїх серцях, плекають слово, і передають його наступним поколінням.

Переглядів: 321 | Додав: zadorozhnaoleks | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz