MENU
Головна » 2019 » Лютий » 25

25 лютого 148 років тому народилася найбільш знана українська письменниця, відомий перекладач, громадська і культурна діячка Лариса Косач, відома як Леся Українка. Багато її творів визнані перлинами світової літератури, а в українську культуру вони принесли нові мотиви, захопливі сюжети з інших культур, які досьогодні чарують читача. Її називають дочкою Прометея за вміло дібране гостре і сильне слово, сповнене волелюбності й оптимізму, за міць духу і романтичність її непересічної особистості.

З нагоди 148 річниці від дня народження видатної української поетеси, громадського діяча Лесі Українки у закладах освіти громади відбулися заходи. Мета цих заходів – розширити знання учнів про життя та творчість Лесі Українки, сформувати вміння відчувати емоційний зміст поезії, передати силу і глибину поетичного світу поетеси, виховувати любов до українського поетичного слова, до Вітчизни, до тв ... Читати далі »

Переглядів: 369 | Додав: zadorozhnaoleks | Дата: 25.02.2019 | Коментарі (0)

21 лютого світова спільнота відзначає День рідної мови. Важливість цього свята безперечна, адже мова – це той інструмент, який об’єднує націю.  Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати. Оскільки життя мови залежно від народу, який несе її у своїй душі, у своїх звичаях, традиціях, у піснях і у своїй культурі. Заходи з відзначення Дня рідної мови відбулися в усіх навчальних закладах громади. Так, у Байковецькій ЗОШ І-ІІ ступеня між учнями 5-6 класів Сьомер Галина Мар’янівна провела лінгвістичний турнір «Ну що б, здавалося, слова...». Учнів 7, 8, 9 класів учитель запросила на перегляд документального фільму «Топ-5 заборон української мови».

... Читати далі »

Переглядів: 320 | Додав: zadorozhnaoleks | Дата: 25.02.2019 | Коментарі (0)

uCoz