MENU
Головна » 2017 » Березень » 20 » Замість ялинки - зимовий букет
13:07
Замість ялинки - зимовий букет

9 грудня у Шляхтинецькій ЗОШ імені О. Барвінського відбулася виставка-конкурс «Замість ялинки – зимовий букет», спрямована на становлення народно-традиційної культури, здійснення екологічного виховання школярів, формування в юних громадян почуття соціальної відповідальності, небайдужості, прагнення до активних дій з впорядкування й оздоровлення довкілля.

Учні разом зі своїми наставниками (вчителями, батьками, родичами) виготовляли оригінальні композиції на новорічну та різдвяну тематику у трьох номінаціях:

Ø Новорічна композиція «Різдвяна казка» – за напрямком новорічна флористика (стилізована ялинка, новорічний букет, новорічна композиція, новорічний вінок, сюжетна композиція, новорічна картина чи колаж, новорічний подарунок).

Ø Галицькі сувеніри та різдвяна атрибутика:

- зразки традиційних іграшок (ляльки, фігурки людей, тварин, птахів, дзиґи, кулі, коні-качалки, калаталки, тарахкали, деркачі, вітрячки та ін.); 

- копії стародавніх іграшок, збережених у родинах протягом декількох поколінь; 

- предмети вжитку, що можуть бути зразками традиційної української сувенірної продукції; 

- сучасні дизайнерські вироби, що відповідають поняттю «Сувенір» і виготовлені з використанням народних традицій та символіки декоративно-прикладного мистецтва, елементів різьблення, вишивки, декоративного розпису, плетення, ткацтва; 

- сучасні саморобні іграшки, сувеніри, предмети вжитку, виготовлені спільно з батьками та родичами за давніми родинними традиціями (з приміткою «Скарбничка родинної творчості»); 

- різдвяна атрибутика: «коза», «сонячний кінь», «голуби», «їжачки», «ангели» з соломи, Віфлеємська зірка, колядники, шопка.

 

Ø «Дідух – різдвяний дух»: дідух, «павук».

Зауважимо, що обов’язковою вимогою до експонатів виставки-конкурсу стало те, що вони виготовлені з природного матеріалу (рослинний матеріал не менше 70 відсотків, аксесуари 30). На конкурсі було представлено різножанрові роботи: і малювання на склі, і випалювання деревини, і мистецтво екібани, і топіарії, і аплікації, і виготовлення ляльок-мотанок, дідухів, . Оригінальними були також представлення робіт: лунали новорічні привітання і колядки, пісні про зиму, звучали сумні вірші про Різдво в родині солдата, учні розповідали про народні традиції та різдвяні символи українства. Зауважимо, що чимало робіт виконано спільно з батьками, бабусями-дідусями та іншими родичами, що свідчить про теплі стосунки в українських сім’ях. Нелегко було визначити переможців. Тож, на обласному етапі конкурсу громаду представлятимуть:

№ з/п

Номінація виставки-конкурсу

Назва композиції

Виконавці

Керівник

1.

Новорічна композиція «Різдвяна казка»

Новорічна картина «Різдво в Карпатах» (з поверненням)

Климів Юлія (15 р.), учениця 10 класу НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ».

Климів Людмила Зиновіївна («Скарбничка родинної творчості»)

2.

«Дідух – різдвяний дух»

«Тризуб – немов сім’я єдина, де тато, мама і дитина живуть у мирі і любові на Україні вільній, новій» (з поверненням)

Учасники гуртка «Флористика та фітодизайн інтер’єру Шляхтинецької ЗОШ І-ІІ ст. ім. О. Барвінського.

Іваніцька Ольга Іванівна

3.

Галицький сувенір та різдвяна атрибутика

Різдвяна шопка

Яцюк Владислав (13 р.), учень 8 класу Дубовецької ЗОШ І-ІІ ступенів.

Яцюк Ольга Степанівна («Скарбничка родинної творчості»)

 

 

Бажаємо юним талантам нових перемог.

 

 

 

 

 
Переглядів: 294 | Додав: volodimir_bogdanovich | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz