MENU
Головна » 2019 » Вересень » 12 » Заходи з нагоди Всесвітнього дня надання першої медичної допомоги
13:45
Заходи з нагоди Всесвітнього дня надання першої медичної допомоги

З дорослими та дітьми інколи трапляються не дуже приємні пригоди. Важливо у цей час не розгубитись, а ефективно надавати першу допомогу до приїзду «швидкої». Від якості цієї допомоги часом залежить не лише здоров’я, але й життя людини.

Саме ці навики вдосконалювали працівники освітньої галузі Байковецької сільської ради 11 вересня на базі НВК «Шляхтинецька ЗОШ І-ІІ ступенів ім. О.Г. Барвінського-ДНЗ», де відбувся семінар-практикум з питань надання першої долікарської медичної допомоги.

Захід організовано з нагоди Всесвітнього дня надання першої медичної допомоги (відзначається 14 вересня) та за сприяння Тернопільської районної організації Товариства Червоного Хреста України. Завідувач підстанції № 3 Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Пелешок Ганна Богданівна розповіла про основні принципи надання першої допомоги при зупинці серця, дихальній непрохідності, при пораненнях і кровотечах, а також при ушкодженні м’яких тканин, суглобів і кісток, а також показала, як застосовувати ці знання на практиці.

Слухачі мали змогу особисто (під контролем інструктора) відпрацювати навики надання долікарської допомоги, зокрема вправлялися робити штучне дихання та масаж серця на муляжі, спиняти кровотечу, накладати пов’язки на уявні рани та переломи з підручних матеріалів.


Висловлюємо щиру подяку організаторам за такий потрібний захід, а також інструктору за змістовний та професійний підхід до проведення семінару. Сподіваємося на подальшу співпрацю.

Переглядів: 225 | Додав: zadorozhnaoleks | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz