MENU
Головна » 2017 » Травень » 16 » Забезпечення військово-патріотичного виховання учнівської молоді
09:48
Забезпечення військово-патріотичного виховання учнівської молоді

В сучасних умовах надзвичайно важливим є формування і розвиток мотивації, спрямованої на підготовку до захисту Української держави.

        В НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ»  систематично проводяться заходи, спрямовані на забезпечення військово-патріотичного виховання молоді. Зокрема: конкурси повстанської, стрілецької стройової пісні, заходи до Дня створення Збройних Сил України, Соборності України, Дня захисника України, гра «Легенда УПА», зустрічі з ветеранами визвольних змагань.

       Вчитель вищої кваліфікаційної категорії Кулинич Андрій Ярославович проводить заняття  військово-патріотичного гуртка, діяльність якого спрямована на формування в учнів національної-патріотичної свідомості, національної гідності, почуття гордості за героїчне минуле, фізичної та психологічної загартованості, готовності юнаків до  служби в Збройних Силах України.

          На виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 27.10.2014р. №1232 «Про затвердження плану заходів щодо посилення національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді», доручення голови обласної державної адміністрації №57 від 07.07.2016р. «Про посилення військово-патріотичного виховання серед молоді», з метою впровадження нових форм і методів національно-патріотичного, зокрема, військово-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді проведено одноденний таборовий вишкіл учнів 9-10-х класів (хлопців) Тернопільського району в с.Почапинці.

          Учні НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ»  під керівництвом  вчителя предмета «Захист Вітчизни» Кулинича А.Я взяли участь у вишколі.

          Проведено заняття з тактичної, медичної, стройової підготовки,  застосування сучасної стрілецької зброї  та інженерно-саперної справи.

           Підсумовуючи проведений вишкіл, відзначаємо, що у шкільної молоді в наш час є великий потяг до знань з допризовної підготовки, учні цікавляться сучасним станом Збройних Сил України, зокрема військово-технічною підготовкою.

         Проведення таких заходів формує у школярів відповідальність, волю, характер, професійні навички та громадянську позицію, сприяє розвитку фізичних якостей школярів, кмітливості, ерудованості.

 

 

Переглядів: 291 | Додав: volodimir_bogdanovich | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz