MENU
Головна » 2022 » Січень » 18 » Всеукраїнська різдвяна педагогічна конференція у Львові - важлива надихаюча подія
10:49
Всеукраїнська різдвяна педагогічна конференція у Львові - важлива надихаюча подія

 Освітяни Байковецької громади завжди залюбки беруть участь у різного роду всеукраїнських та міжнародних заходах, присвячених новітнім тенденціям у педагогічній царині. Новий, 2022 рік, розпочався надзвичайно цікавою подією. 14-16 січня у Львові відбулася Друга  Всеукраїнська різдвяна педагогічна конференція «Духовні засади освіти як умова здорового самовідтворювання суспільства на ґрунті свободи та гідності».

Основні лейтмотиви конференції:

Всі релігії, мистецтва і науки є гілками одного дерева. Всі ці устремління спрямовані на покращення життя людини, щоб підняти її зі сфери простого фізичного існування і вести до свободи (Альберт Ейнштейн).

Два крила, якими підноситься людський дух в безкраї простори - це віра й наук (о. Йосиф Сліпий).

             Духовність, свобода і відповідальність    три екзистенціали людського існування (Віктор Франкл).

 

 

 

Мета конференції - поширення ідей гуманізму в сучасний освітній та суспільний простір, напрацювання моделі освітнього закладу як духовного і культурного осередку місцевої громади, обмін кращими напрацюваннями з питань духовного розвитку і виховання дітей нового покоління.

 

В рамках заходу відбувалися дискусії, доповіді, виступи, мініатюри, знайомство із творчими людьми зі всієї України, обмін досвідом. Панувала неймовірно тепла атмосфера та спільна думка всіх присутніх,  що духовність, свобода і відповідальність - це  три найважливіші умови людського існування.

 

Представникам нашої педагогічної спільноти Коршняк В.В., Лазар Т.В., Пульці О.З., присутнім на конференції, надзвичайно цікаво було зануритися в ті важливі питання для дискусій, які так багатогранно висвітлювали спікери і знавці двох дискусійних панелей «Духовне здоров’я дітей та молоді» та «Духовність як платформа для розбудови держави».

 

В рубриці «Гроно педагогічних ідей» член нашої команди, директорка Байковецької гімназії Ольга Зіновіївна Пулька, у своєму виступі «Школа – світоч духовного життя громади» поділилась досвідом духовного наповнення освітнього процесу у своєму закладі освіти.

 

 

Натхненні новими цікавими ідеями, повернулися ми до своє праці, і прикладатимемо ще більше зусиль, аби утверджувати моральні принципи Добра та Любові у душах наших учнів.

 

Переглядів: 142 | Додав: volodimir_bogdanovich | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz