MENU
Головна » 2017 » Травень » 16 » Вітаємо команду Шляхтинецької ЗОШ І-ІІ ст. імені О. Барвінського із перемогою у Міжнародному конкурсі з українознавства для учнів 8 – 11 кл
09:40
Вітаємо команду Шляхтинецької ЗОШ І-ІІ ст. імені О. Барвінського із перемогою у Міжнародному конкурсі з українознавства для учнів 8 – 11 кл

Ось уже 10 років поспіль Міністерство освіти і науки України спільно із Науково-дослідним інститутом українознавства, органами державної влади, місцевого самоврядування, представниками громадських організацій проводять Міжнародний конкурс з українознавства для учнів 8 – 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів.  Метою Конкурсу є залучення учнівської молоді до наукових досліджень феноменів України та українства в сучасних соціокультурних процесах. Участь у Конкурсі сприяє кристалізації громадянсько-патріотичного самовизначення учнів на основі поваги до держави, історії, традицій, культури українського народу, пізнання України шляхом дослідницької роботи учнівської молоді. 

 

Цьогоріч основна тематика творчих робіт учасників Конкурсу присвячена 25-річчю незалежності України та 100-річчю подій Української революції 1917-1921 років. Упродовж зимових місяців ученицею 9 класу Шляхтинецької ЗОШ І-ІІ ступенів імені О. Барвінського для участі в ювілейному Х Міжнародному конкурсі з українознавства була підготовлена наукова робота на тему «Функціонально-семантичні особливості тропів та стилістичних фігур у прозових творах Кузьми Скрябіна». Керівником дослідження стала Стефанишин Лариса Мирославівна, учитель української мови, літератури, зарубіжної літератури. Дослідження було прорецензоване організаторами конкурсу і серед 17 робіт, підготованих школярами Тернопілля, для ІІ етапу конкурсу відібрали всього 6. Серед них була і розвідка нашої учениці.

 

 

30 березня – 1 квітня 2017 року у м. Київ відбувся ІІ етап ювілейного Х Міжнародного конкурсу з українознавства для учнів 8 – 11 класів. Скорик Ірина гідно представила Байковецьку громаду. Учні кожного класу виконували тестові завдання з українознавства, писали контрольну роботу з цієї дисципліни та презентували своє наукове дослідження. За результатами конкурсу Ірина Скорик посіла ІІ місце серед дев’ятикласників України.  Її наставник, учитель української мови і літератури, зарубіжної літератури Стефанишин Лариса Мирославівна, виступила на  круглому столі «Як зберегти українознавче наповнення у реформованій школі» із доповіддю про О. Барвінського, його громадську роботу. Для учасників конкурсу організовано змістовні та цікаві екскурсії столицею України. 

 

 

 

 

 

Вітаємо ученицю 9 класу Шляхтинецької ЗОШ І-ІІ ступенів імені О. Барвінського Скорик Ірину. Зичимо здоров’я, миру, добра, натхнення та нових звершень.  

Переглядів: 312 | Додав: volodimir_bogdanovich | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz