MENU
Головна » 2022 » Січень » 24 » Відбулося чергове засідання професійної спільноти педагогів художньо - естетичного циклу Байковецької ТГ
15:28
Відбулося чергове засідання професійної спільноти педагогів художньо - естетичного циклу Байковецької ТГ

У мистецтві людина знаходить і нові знання, і відповіді на життєво важливі питання, і заспокоєння від повсякденної суєти, і насолоду. В учнів любов до мистецтва прищеплюють педагоги на уроках музичного, образотворчого мистецтва. 21 січня 2022 року на базі Ангелівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося засідання професійної спільноти педагогів художньо - естетичного циклу Байковецької ТГ. Вчителем музичного мистецтва, Дідух О.І. був проведений майстер-клас  "Використання хроматичної сопілки на уроках музичного мистецтва". Оксана Іванівна розповіла про те, що заняття музикою розвивають когнітивні здібності дитини та її соціальні навички. Гра на  хроматичній сопілці дозволяє розвинути слух у тих дітей, у яких він низький та вдосконалити його у інших. Також цей інструмент можна використовувати з великою кількістю учнів одночасно. Відомо, що заняття музикою розвивають: сприйняття мови, мовні навички та грамотність; навички усного рахунку; інтелект; увагу і концентрацію; фізичне здоров'я. Гра на музичних інструментах може викликати у дитини відчуття досягнення, а також підвищити її самооцінку. Ще дитина може розвинути впевненість в собі, наполегливість у подоланні труднощів з навчанням, самодисципліну тощо. Тому недооцінювати музичне мистецтво ми не маємо права. 

  Для заохочення учнів до вивчення теорії на уроках мистецтва вчителі використовують різні цифрові сервіси. Головним спеціалістом сектору аналітичного забезпечення закладів освіти та професійного розвитку педагогічних працівників Байковецької сільської ради, Семирко І.В. був проведений тренінг по створенню вікторин, кросвордів, ребусів та інших цікавих вправ на уроках мистецтва в цифровому сервісі LearningApps.org. Педагоги використовуючи такі вправи для вивчення теоретичного матеріалу дають змогу учням користуватися гаджетами з користю та засвоювати навчальний матеріал із задоволенням.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 157 | Додав: volodimir_bogdanovich | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz