MENU
Головна » 2021 » Жовтень » 6 » Вересень - відповідальна пора, адже стартує новий навчальний рік.
16:01
Вересень - відповідальна пора, адже стартує новий навчальний рік.

 Сектором аналітичного забезпечення закладів освіти та професійного розвитку педагогічних працівників розроблено і проведено ряд методичних заходів, направлених на організацію освітнього процесу в закладах освіти громади. 

14.09. завідувачка сектору Загнибіда Н.М. провела нараду керівників закладів освіти з таким порядком денним:
-   особливості проведення у 2022 році ЗНО та ДПА;
-   організація шкільних олімпіад та особливості цьогорічного конкурсу «Учитель року»;
-   самооцінювання закладу освіти – важлива умова забезпечення якості освіти;
-   окремі питання діяльності дошкільної освіти.
Обговорено інформацію щодо окремих питань стану підготовки закладів освіти громади до роботи в новому 2021/2022 навчальному році.
15.09.2021 року на онлайн засіданні професійної спільноти педагогічних працівників початкових класів опрацьовано тему: «Нові аспекти оцінювання учнів початкових класів».

22.09.2021 року Нові аспекти оцінювання з англійської мови учнів 1-4 кл. також стали предметом обговорення і опрацювання вчителів англійської мови, які викладають в НУШ.

Учасники онлайн-зустрічей опрацювали функції оцінювання, види оцінювання відповідно до Державного стандарту початкової освіти, розглянули рамку оцінювання результатів навчання учнів 1-4 класів. Ще раз пригадали алгоритм діяльності вчителя під час формувального оцінювання. Визначили задачі для опрацювання під час найближчих засідань професійних спільнот, запланованих на жовтень 2021 року. 
Головними спеціалістами сектору аналітичного забезпечення закладів освіти та професійного розвитку педагогічних працівників, які здійснюють координацію роботи певних професійних спільнот (відповідно до розподілу посадових обов’язків) проведено аналіз пропозицій учителів щодо їх діяльності.
Спільно з керівниками професійних спільнот склали план їхньої роботи на 2021-2022 навчальний рік, які і були затверджені начальником відділу освіти Вірою Коршняк.
17.09.2021 року було проведено засідання професійної спільноти педагогічних працівників інклюзивної освіти, на якому з педагогами громади розглянули технологію складання індивідуальної програми розвитку для дитини з ООП.

Керівником спільноти Дяченко З.С.  надано зразки документів для обовязкового ведення у закладі освіти в інклюзивних класах. Головним спеціалістом сектору аналітичного забезпечення освітніх закладів та професійного розвитку педагогічних працівників відділу освіти Байковецької сільської ради Семирко І.В. надано консультації та роз’яснення щодо дотримання вимог МОНУ до ведення документації  адміністрацією закладів освіти,  асистентів вчителів та практичних психологів. З питань впровадження інклюзивної освіти проведено консультації та заключено договори зі спеціалістами з надання корекційно-розвиткових  занять з дітьми  з ООП.

 

24.09.2021 року за участі педагогів – організаторів та заступників директорів з виховної роботи Сташків І.В. проведено тренінг «Робота з молоддю у закладах освіти». Головними  спеціалістами сектору аналітичного забезпечення освітніх закладів та професійного розвитку педагогічних працівників відділу освіти Байковецької сільської ради Лазар Т.В. та Семирко І.В. надано рекомендації по реалізації програми з національно-патріотичного виховання у закладах освіти та по впровадженню проектної роботи учасниками освітнього процесу.

Триває підготовка до моніторингу окремих питань діяльності закладів освіти громади. Зокрема, виконання плану заходів, спрямованих на запобігання та протидію булінгу (цькуванню) в закладах освіти. Підготовлено пам’ятки та проведено оперативні наради з керівниками.

Головним спеціалістом відділу освіти Гуменюк О.Л. проведено індивідуальні консультації з вихователями ЗДО (дошкільних підрозділів), щодо проведення занять та написання календарних та перспективних планів. Надано методичну допомогу керівникам щодо складання та написання річного плану роботи закладу дошкільної освіти. Розробляються пам’ятки моніторингу діяльності дошкільних підрозділів та груп продовженого дня.

 

 

 

 

Переглядів: 130 | Додав: volodimir_bogdanovich | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz