MENU
Головна » 2018 » Травень » 15 » Удосконалюємо методику проведення занять з футболу
15:45
Удосконалюємо методику проведення занять з футболу

Відповідно до плану методичної роботи 14 травня 2018 року  для вчителів фізичної культури  нашої громади проведено семінар-практикум «Особливості методики проведення занять з футболу».

Засідання методичного об’єднання проходило в рамках чергового матчу чемпіонату дитячо-юнацької футбольної ліги Тернопільської області футбольного сезону  2017-2018 р.р. між командами ДЮСК «Чемпіон» (Тернопіль) та «Байковецька ОТГ U-15».

         Методист з навчальних дисциплін Носко О.О. підкреслив важливість вивчення та  узагальнення передового педагогічного досвіду вчителів фізичної культури та тренерів нашої громади,  впровадження його в освітній процес.             

         Досвідом роботи із впровадження навчального модуля «Футбол» з учасниками семінару поділився вчитель вищої кваліфікаційної категорії, досвідчений фахівець Руслан Степанович Касарда.

         Касарда Р.С. звернув увагу на необхідність знань з теорії і методики викладання футболу, спеціальну підготовку вчителя фізичної культури до роботи з учнями, підбір засобів і методів відповідно до вікових особливостей дітей, питання організації класу, емоційне забарвлення уроків, зв’язок між уроками фізичної культури і позакласними формами занять. Вчитель продемонстрував зразки тестів для перевірки та оцінки рівня засвоєння спеціальних знань.

        В роботі семінару взяли участь видатні футболісти та тренери українського футболу, майстри спорту України, колишні гравці уславленої команди «Нива» (Тернопіль) Ігор Петрович Яворський та Ігор Іванович Біскуп.

         Ветерани тернопільського футболу розказали багато цікавого з історії розвитку футболу на Тернопільщині та в Україні, прокоментували сучасний стан футболу в Україні, дали поради щодо організації змагань з футболу, оволодіння техніко-тактичними діями в захисті та нападі, вивчення засобів і методів навчання та удосконалення техніки та тактики гри в футбол.

         Колишній арбітр професійного українського футболу, вчитель вищої кваліфікаційної категорії Зіновій Пилипович Могильський наголосив на важливості дотримання правил гри на заняттях з футболу, вміння вчителя фізичної культури виконувати обов’язки арбітра з футболу.

         Дякуємо Р.С.Касарді, І.П.Яворському, І.І.Біскупу за цікаву подачу інформації, адже матеріали семінару стосуються найдорожчого – здоров’я та розвитку дітей. Як відзначав видатний український педагог В.О.Сухомлинський, –  «Добре, міцне здоров’я, відчуття повноти, невичерпності фізичних сил – дуже важлива умова життєрадісного світосприймання, оптимізму, готовності долати труднощі. Духовне життя дитини – її інтелектуальний розвиток, мислення, пам'ять, увага, уява, почуття, воля – великою мірою залежать від «гри» її фізичних сил».                                                                                                 

       Методичні рекомендації, обмін досвідом з колегами та власні спостереження будуть корисними в професійній діяльності кожному учаснику проведеного семінару-практикуму.

Переглядів: 266 | Додав: volodimir_bogdanovich | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz