MENU
Головна » 2018 » Лютий » 5 » У Центрі науки
11:43
У Центрі науки

Гуртківці НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ» разом з керівниками Шемелею М.А. та Андрієвським В.В. 2 лютого 2018 року відвідали  науково-демонстраційний освітній Центр науки м.Тернополя, який  об’єднав ІТ-музей та міні-лабораторії  фізики, хімії і біології.

    Школярі оглянули близько 30 різних унікальних наукових установок та експонатів, музей інформаційних технологій,  ознайомилися з наповненням наукових стендів, які розмістилися на площі майже 620 квадратних метрів.

   Учні стали учасниками науково-просвітницьких читань «День народження Івана Пулюя», що проводились в рамках ювілейних заходів, присвячених видатному українському фізику та електротехніку Іванові Пулюю. 

     З великою увагою гуртківці познайомилися з дослідженнями тернопільського науковця О.М. Рокіцького «Життя, присвячене науці та Україні» та вченого з Інституту фізики НАН України В.А. Шендеровського «Син України, визнаний світом», із захопленням зустріли експерименти відкритої лабораторії науковця ТНТУ ім.І.Пулюя О.І. Крамара  «Газові розряди в контексті відкриттів Івана Пулюя».

     У Центрі науки школярі отримали можливість поєднати фізичну теорію з практикою, пізнавати світ, спостерігати явища природи, побачити на практиці фізичні властивості речовин, експериментувати та досліджувати.

    Віримо, що серед наших школярів, які захоплюються природничими науками, технікою та електронікою, підростають молоді науковці – майбутні професіонали та висококваліфіковані фахівці у сфері STEM-науки –  технологій та  інженерії, які стануть запорукою успішного економічного розвитку та конкурентоспроможності нашої країни в світі.

Переглядів: 263 | Додав: volodimir_bogdanovich | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz