MENU
Головна » 2018 » Березень » 29 » СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ВЧИТЕЛІВ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ, ПРЕДМЕТА «ЗАХИСТ ВІТЧИЗНИ» ТА ОСНОВ ЗДОРОВ’Я
15:18
СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ВЧИТЕЛІВ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ, ПРЕДМЕТА «ЗАХИСТ ВІТЧИЗНИ» ТА ОСНОВ ЗДОРОВ’Я

         29 березня 2018 року на базі НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ»   проведено семінар вчителів фізичної культури, Захисту Вітчизни та основ здоров’я  Байковецької ОТГ, на якому розглянуто питання:

1. Про підготовку та проведення І етапу (в об’єднаній територіальній громаді)  дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

2. Про підготовку та проведення квесту «Молодь обирає здоров’я», приуроченого 100-річчю створення Товариства Червоного Хреста України.

3. Перша допомога при надзвичайних ситуаціях. Відпрацювання навичок надання першої медичної допомоги.

       Метою семінару було: популяризувати дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру «Сокіл» («Джура») як важливу форму позаурочної та позашкільної, оборонно-масової роботи, початкової військової та фізичної підготовки, ідейно-політичного, морально-психологічного та національно-духовного виховання учнівської молоді; забезпечити проведення в Байковецькій ОТГ квесту «Молодь обирає здоров’я», спрямованого на утвердження серед учнівської молоді  ідеалів доброти і милосердя; поширення знань, вмінь та навичок надавати першу допомогу у повсякденному житті та під час надзвичайних ситуацій.

        Методист з навчальних дисциплін Носко О.О. поділився знаннями та масою позитивних вражень, отриманими в ході проведення 27 березня 2018 року на базі Бережанської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 обласного семінару-практикуму відповідальних за організацію та проведення районних (міських) та в ОТГ етапів дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»),  організованого науково-краєзнавчим відділом Тернопільського обласного комунального центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді, учасником якого він був.

         Носко О.О. ознайомив педагогів з нормативно-законодавчою базою з організації та проведення дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

         Учасники засідання методичного об’єднання розробили та узгодили умови проведення квесту «Молодь обирає здоров’я», приуроченого 100-річчю створення Товариства Червоного Хреста України.  Методист Носко О.О. познайомив присутніх з матеріалами довідника «Перша допомога», підготовленого та виданого Товариством Червоного Хреста України, надав рекомендації щодо використання на уроках і при проведенні позакласних та позашкільних заходів довідника та буклетів з надання першої допомоги у повсякденному житті та під час надзвичайних ситуацій, розроблених та виданих ТЧХУ.

       Своїм досвідом з навчання школярів надавати першу медичну допомогу поділилася вчитель основ здоров’я НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ» Німко Ірина Юріївна. Вчитель розкрила особливості вивчення цієї теми на уроках основ здоров’я, розказала, за допомогою яких методів можна розвивати вольові навички надання першої медичної допомоги, розглянула принципи надання першої допомоги.

      Для учасників семінару Німко І.Ю. підготувала інтерактивну вправу «Хмаринка слів», всі 3 групи педагогів успішно справилися з виконанням завдання.

       Вчителька навела приклади ситуаційних задач, що дозволяють краще засвоїти знання, вміння та навички надання першої допомоги у повсякденному житті та під час надзвичайних ситуацій.

       Учасники семінару відзначили важливість  знань та практичних навичок,  отриманих під час семінару, для проведення уроків, позакласних та позашкільних заходів з основ здоров’я,  фізичної культури, предмета «Захист Вітчизни» та початкової військової підготовки.

 

Переглядів: 342 | Додав: volodimir_bogdanovich | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz