MENU
Головна » 2018 » Листопад » 2 » Самостійна робота учнів на уроках та в позаурочний час і шляхи її удосконалення
10:52
Самостійна робота учнів на уроках та в позаурочний час і шляхи її удосконалення

         01 листопада 2018 року на базі НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ»   відбувся семінар вчителів математики та фізики Байковецької ОТГ на тему «Самостійна робота учнів на уроках та в позаурочний час і шляхи її удосконалення».

       Метою семінару було: розгляд факторів, необхідних для виявлення творчих сил дитини, формування в учнів самостійного мислення, підготовки школярів до самостійної творчості, безперервної освіти й самоосвіти,  усвідомлення ними необхідності поповнювати свої знання і вміння з математики, фізики та астрономії.

 

Методист з навчальних дисциплін Носко О.О. наголосив на необхідності розвитку творчого потенціалу кожної дитини, її індивідуальних здібностей, концентрації зусиль педагогів на вихованні в учнів впевненості, віри у свої можливості, в позитивні перспективи майбутнього.

Носко О.О. відзначив, що знання, уміння і навички, набуті учнями в ре­зультаті добре організованої самостійної роботи, завжди є  міцнішими і ґрунтовнішими.

 Семінар проведено на базі НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ» не випадково, адже саме вчителі опорного закладу освіти Іванко Т.М. та          Бучок О.С. розробили систему самостійних робіт – сукупність взаємопов’язаних і взаємообумовлених видів робіт, що сприяють набуттю учнями  міцних знань, розвитку в школярів пізнавальних здібностей, формуванню вмінь самостійно набувати знання, використовувати їх на практиці.

Вчитель математики НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ» Іванко Т.М. познайомила учасників семінару із підготовчими, навчальними, тренувальними, розвивальними, реконструктивно-варіативними, творчими, контролюючими  самостійними роботами із власного доробку та методикою їх створення.

Вчитель математики НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ» Бучок О.С. поділилася власними методичними напрацюваннями щодо створення системи самостійних робіт з математики з використанням інтернет-технологій.

        Із своїм досвідом щодо організації самостійної роботи з математики та фізики присутніх ознайомили вчителі закладів освіти громади Ільків Г.Р., Юрчак М.М., Кузь Л.В., Прус Б.М., Данкевич О.І.

       Завершився семінар обговоренням та виробленням рекомендацій щодо удосконалення організації самостійної роботи учнів на уроках та в позаурочний час.

Переглядів: 258 | Додав: volodimir_bogdanovich | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz