MENU
Головна » 2018 » Квітень » 27 » Проведено показовий День цивільного захисту
10:53
Проведено показовий День цивільного захисту

Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 25 квітня 2018 року в НВК «Шляхтинецька ЗОШ І-ІІ ст. ім.О.Г.Барвінського-ДНЗ» відбувся показовий День цивільного захисту.
      На захід були запрошені керівники всіх закладів освіти Байковецької ОТГ.

     Вранці школярі зібрались на подвір’ї закладу освіти на урочисту лінійку, де було оголошено план проведення Дня цивільного захисту.

     Програма показового Дня цивільного захисту  була цікавою і насиченою. Для учнів проведено різнопланові заняття, зокрема відкриті уроки і виховні заходи, практичні відпрацювання нормативів.

       Присутніх привітали начальник відділу освіти Байковецької сільської ради Коршняк Віра Василівна, начальник відділу державного реєстру виборців, військового обліку та з питань цивільного захисту Байковецької сільської ради Сосульська Віра Миколаївна, староста села Шляхтинці Ференс Ірина Йосипівна. Вони наголосили на важливості навчитися діяти у випадку виникнення надзвичайних ситуацій грамотно і чітко, щоб захистити своє здоров’я та життя.

      Під час проведення тренінгу «Запобігти, врятувати, допомогти. Протипожежна безпека»  учням 1-2 класів у цікавій та змістовній ігровій формі вчителі розповіли про необхідність дотримання правил пожежної безпеки. Із захопленням школярі повторювали правила поведінки при пожежі, алгоритм виклику пожежних, попереджувальні та заборонні знаки. Діти брали участь у конкурсах.

      Учні 3-4 класів свої знання та практичні навички дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій закріпили, створюючи проект «Знати, щоб передбачити, передбачити, щоб діяти».

       Протягом дня учні мали змогу переглянути виставку малюнків.  

      До 32-ї річниці Чорнобильської катастрофи для учнів 5-9 класів проведено виховний захід «Чорнобиль – біль наших сердець», на якому зі сльозами на очах всі присутні згадали страшні події 1986 року.

        За сигналом проведено оповіщення учасників освітнього процесу про пожежу. Учні під керівництвом учителів організовано, без паніки, згідно з планом евакуації покинули приміщення  та вийшли на подвір’я.

       В гості до учнів завітали працівники підрозділу ДСНС. Під керівництвом начальника караулу старшого лейтенанта Тараса Білика присутні детально вивчили складові сучасної пожежної машини та побачили послідовність дій під час виїзду команди на пожежі.

      Працівники Тернопільського районного підрозділу ДСНС у цікавій та доступній формі продемонстрували, як можна приборкати полум’я за допомогою спеціального пожежного автомобіля та вогнегасника. А для того, щоб діти краще все запам’ятали, школярам було організовано практичні заняття. Учні самотужки гасили умовну пожежу та успішно впоралися із завданням.

        На спортивному майданчику між трьома командами учнів 5-9 класів був проведений квест «Школа виживання», в  якому школярі показали злагоджені, чіткі командні дії під час надзвичайних ситуацій.

    Під час підбиття підсумків проведеного заходу начальник відділу освіти Байковецької сільської ради Коршняк В.В. відзначила, що  робота із цивільного захисту в закладі освіти проводиться на належному рівні, а показовий День ЦЗ проведено цікаво та повчально. Успіху його сприяли систематична  підготовка, чітке керівництво, вдалий підбір заходів та правильне визначення складу учасників.

 

      Учні та педагогічні працівники удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти, щоб захистити своє здоров'я та життя.

      Педагоги обмінялися досвідом із організації навчальної роботи з питань безпеки життєдіяльності. Усі переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.

       Висловлюємо подяку колективу НВК «Шляхтинецька ЗОШ І-ІІ ст. ім.О.Г.Барвінського-ДНЗ» за підготовку, підбір заходів, злагоджені дії  учасників  та проведення показового Дня цивільного захисту на високому організаційно-методичному рівні.

Переглядів: 377 | Додав: volodimir_bogdanovich | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz