MENU
Головна » 2019 » Квітень » 24 » Навчально-показовий День цивільного захисту в Байковецькій ЗОШ І-ІІ ст.
09:38
Навчально-показовий День цивільного захисту в Байковецькій ЗОШ І-ІІ ст.

19 квітня 2019 року в Байковецькій ЗОШ І-ІІ ст. проведено навчально-показовий День цивільного захисту.
        Основне завдання показового Дня – перевірка практичних умінь та навичок учасників освітнього процесу грамотно і чітко діяти в умовах загрози і виникнення надзвичайних ситуацій та вироблення єдиної методики проведення таких заходів в закладах освіти громади.

        Вранці школярі зібрались на подвір’ї закладу освіти на урочисту лінійку. Директор школи Пулька Ольга Зіновіївна ознайомила учасників заходу з планом роботи.

      Присутніх привітали перший заступник Байковецького сільського голови Дума Микола Андрійович та начальник відділу освіти Байковецької сільської ради Коршняк Віра Василівна. Вони наголосили на важливості навчитися діяти у випадку виникнення надзвичайних ситуацій грамотно і чітко, щоб захистити своє здоров’я та життя.

      Програма показового Дня цивільного захисту  була цікавою і насиченою. Для учнів проведено різнопланові заняття, зокрема вечір-спомин «Чорнобиль не має минулого часу», Co-working «Дерево життя», квест «Цивільний захист – це не жарти», практичні відпрацювання нормативів.

       Цікавим і захоплюючим був виступ керівника служби охорони праці підприємства «СЕ Борднетце-Україна», яке успішно функціонує на території нашої об’єднаної територіальної громади, Томина Івана Омеляновича. Вимоги до охорони праці та техніки безпеки на підприємстві відповідають вимогам Євросоюзу та найвищим світовим стандартам.       Всі заняття проведені із використанням сучасних інформаційних технологій та інтерактивних методів.

    За сигналом «Увага всім! Пожежа в приміщенні школи!» проведено оповіщення учасників освітнього процесу про пожежу в кабінеті фізики. Учні під керівництвом учителів організовано, без паніки, згідно з планом евакуації покинули приміщення  та вийшли на подвір’я.

       В гості до учнів завітали працівники Тернопільського районного підрозділу ДСНС, які детально ознайомили присутніх із обладнанням сучасної пожежної машини та послідовністю дій під час виїзду команди на пожежі.

      Працівники ДСНС у доступній формі продемонстрували, як можна приборкати полум’я за допомогою спеціального пожежного автомобіля та вогнегасника. Для того, щоб діти краще все запам’ятали, для них було організовано практичні заняття. Учні самотужки гасили умовну пожежу та успішно впоралися із завданням.

          Школярі переконалися в тому, що отримані знання знадобляться їм у повсякденному житті.

      Керівники закладів освіти Байковецької ОТГ обмінялися досвідом із організації навчальної роботи з питань безпеки життєдіяльності, відмітили важливість заходу для удосконалення  теоретичних знань і практичних навичок учнів та педагогічних працівників щодо дій в умовах екстремальних ситуацій

     Під час підбиття підсумків начальник відділу освіти Байковецької сільської ради Коршняк В.В. відзначила, що  робота із цивільного захисту в Байковецькій ЗОШ І-ІІ ст. проводиться на належному рівні, а показовий День ЦЗ проведено цікаво та повчально. Успіху його сприяли систематична  підготовка, чітке керівництво, вдалий підбір заходів та правильне визначення складу учасників.

        Висловлюємо подяку колективу Байковецької ЗОШ І-ІІ ст. за підготовку, підбір заходів, злагоджені дії  учасників  та проведення показового Дня цивільного захисту на високому організаційно-методичному рівні.

Переглядів: 403 | Додав: volodimir_bogdanovich | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz