MENU
Головна » 2018 » Лютий » 15 » Міжпредметні зв’язки на уроках словесності
14:32
Міжпредметні зв’язки на уроках словесності

13 лютого 2018 року на базі Дубовецької філії НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ» відбулося методоб’єднання учителів-філологів на тему «Міжпредметні зв’язки на уроках словесності». Довгопола С. М. Та Бай З. А. поділилися досвідом інтегрування матеріалу різних галузей на заняттях з української мови і літератури, зарубіжної літератури, під час підготовки виховних заходів з цих предметів.

Важливим питанням, що стояло на порядку денному зустрічі, був вибір підручників, за якими п’ятикласники вивчатимуть дисципліни освітньої галузі «Філологія» у 2018/2019 навчальному році. Присутні обговорили переваги і недоліки проектів підручників з української мови, української літератури, зарубіжної літератури для 5 класу і колегіально обрали підручники, з якими працюватимуть наступного року.

Методист Задорожна О. М. підсумувала участь педагогів та школярів у Міжнародному мовно-літературному конкурсі імені Тараса Шевченка, Міжнародному конкурсі знавців української мови імені Петра Яцика,  олімпіаді з української мови і літератури, конкурсі фахової майстерності «Учитель року-2018», Міжнародному конкурсі розробок уроків з українознавчим компонентом, стан підготовки до ХІ Міжнародного конкурсу з українознавства, конкурсах творчих робіт «Об’єднаймося, брати!», «Крути – героїзм без віку» та інших. Також окреслила перспективи подальшої діяльності учителів-словесників, зокрема порадила активізувати роботу з підготовки відзначення Дня рідної мови (21 лютого) в закладах освіти, роздала комплекти матеріалів для проведення українознавчої гри «Соняшник».

Члени методоб’єднання поділилися досвідом проведення Шевченківських тижнів та спланували спільний захід для учнів усіх закладів освіти громади, приурочений дням пам’яті Великого Кобзаря.

Переглядів: 236 | Додав: volodimir_bogdanovich | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz