MENU
Головна » 2019 » Вересень » 13 » Якісна сучасна освіта – пріоритетний напрям діяльності громади
14:37
Якісна сучасна освіта – пріоритетний напрям діяльності громади

Одним із пріоритетних напрямів діяльності Байковецької ОТГ є підвищення якості освіти, модернізація навчальних закладів. Облаштування сучасного кабінету фізики, введення в дію першої в Україні сільської шкільної автоматизованої обсерваторії забезпечили нашим школярам доступ до якісної сучасної освіти, зокрема STEM-освіти. Учні мають змогу реалізовувати свої мрії і починання, проводити науково-дослідні роботи, покращити знання з фізики та астрономії.

 

 

12 вересня 2019 року в опорний заклад освіти с. Лозова завітали на спільний урок учні 9 класів нашої громади, щоб доповнити і поглибити свої знання, краще пізнати закони природи, усвідомити взаємодію людини з навколишнім світом.

 

 

 

Керівник міжшкільного методичного об’єднання вчителів математики, фізики та астрономії, вчитель-методист Шемеля Михайло Андрійович підготував та провів для школярів ряд цікавих демонстрацій з розділу «Магнітні явища», які здійснені з використанням сучасного обладнання кабінету фізики НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ». Це дозволило закріпити і поглибити знання учнів з теми, розвинути вміння дітей спостерігати, узагальнювати та пояснювати фізичні явища.

 

 

 

 

Під керівництвом своїх наставників Кузь Л.В., Маркович Т.П., Пруса Б.М. школярі виконали лабораторну роботу «Складання та випробування електромагніту».

 

Юні дослідники відповідально й зосереджено працювали, експериментували, розвивали природне прагнення до пізнання, швидко і правильно орієнтувалися у нестандартних ситуаціях, описували хід відповідних дослідів, ставили проблемні запитання, робили висновки.

 

 

 

Шемеля М.А. ознайомив учнів з роботою потужного телескопа з автонаведенням, сучасним комп’ютерним обладнанням, новими можливостями для дослідження небесних тіл.

 

Незабаром школярі долучаться до роботи обсерваторії під час занять в астрофізичному гуртку, здобуватимуть глибші знання про космос, робитимуть фотографії далеких галактик. 

 

Віримо, що серед наших учнів є майбутні науковці та винахідники, які розвиватимуть науково-технічний потенціал України, здійснюватимуть відкриття на міжнародному рівні.

Переглядів: 207 | Додав: volodimir_bogdanovich | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz