MENU
Головна » 2018 » Жовтень » 30 » Формування здоров’язберігаючої компетентності учнів як основи здорового способу життя
17:45
Формування здоров’язберігаючої компетентності учнів як основи здорового способу життя

         30 жовтня 2018 року на базі НВК «Шляхтинецька ЗОШ І-ІІ ступенів ім.О.Г.Барвінського-ДНЗ» проведено семінар-тренінг для вчителів основ здоров’я,  фізичної культури та предмета «Захист Вітчизни»  Байковецької ОТГ на тему «Розвиток здоров’язбережувальних компетенцій учнів, протистояння негативному психологічному впливові, усвідомлення школярами необхідності відповідати за життя, здоров’я, безпеку і добробут –  свої та оточуючих».

 На семінарі розглянуто питання:

1. Професійне здоров’я педагога.

2. Про тренінговий курс «Вчимося жити разом».

3. ВІЛ/СНІД та права людини.

       Метою семінару було: сприяти усвідомленню педагогами необхідності самовдосконалення та прагнення до особистісного і професійного зростання, як умови життєвого благополуччя та професійного здоров’я; розв’язання педагогічними засобами завдання збереження й зміцнення здоров’я учнів, формування життєвих навичок, сприятливих для здоров’я, виховання школярів в дусі безумовного пріоритету цінностей індивідуального і громадського здоров’я в усіх його проявах, сферах, рівнях.

        Методист з навчальних дисциплін відділу освіти Носко О.О. відзначив, що розвиток сучасної системи освіти визначається інноваційними перетвореннями, в основі яких лежить використання компетентнісного підходу, тому особливої актуальності набуває робота з розвитку в дітей здоров’язбережувальної компетентності, як ключової в сучасній системі освіти України.

         Вчитель основ здоров’я НВК «Шляхтинецька ЗОШ І-ІІ ступенів ім.О.Г.Барвінського-ДНЗ» Іваніцька О.І.  підготувала та провела для учасників семінару тренінг «Професійне здоров’я педагога». За допомогою вправ, інформаційних повідомлень, опитувальників вчитель актуалізувала у присутніх відчуття важливості професійного здоров’я, розуміння складності його досягнення й збереження та необхідності дбайливого та відповідального ставлення до нього.

Педагоги громади ознайомилися з теорією про балансну модель німецького психотерапевта, засновника позитивної психотерапії  Н.Пезешкіана.

Вчитель основ здоров’я НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ» Німко І.Ю. розповіла про тренінговий курс «Вчимося жити разом», який вона впроваджує вже другий рік,  метою  якого є навчання дітей і підлітків життєвих навичок, що сприяють соціальній злагодженості, відновленню психологічної рівноваги, розбудові здорових стосунків.

Вчитель основ здоров’я Дубовецької філії НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ» Каплун О.В. продемонструвала педагогам практичне заняття «ВІЛ/СНІД та права людини», яке вона створила з використанням сервісу  Kahoot.

          Учасники семінару вкотре переконалися, що компетентнісний підхід до проблеми здоров’язбереження забезпечує можливість не лише надання знань про основні ознаки складників здоров’я, умови його збереження та зміцнення, але й головне – вміння користуватися в житті набутими знаннями, вміннями та навичками, а здоров’язбережувальна компетентність визначає здатність людини успішно провадити навчальну та професійну діяльність, забезпечує особистісну реалізацію та життєвий успіх.

Переглядів: 280 | Додав: volodimir_bogdanovich | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz