MENU
Головна » 2018 » Березень » 29 » Формування соціальної компетентності учня в закладі загальної середньої освіти
12:37
Формування соціальної компетентності учня в закладі загальної середньої освіти

Соціальна компетентність - здатність до співробітництва в групі та команді, мобільність, уміння адаптуватись і визначати особисті цілі та виконувати різні ролі й функції в колективі, планувати, розробляти й реалізовувати соціальні проекти індивідуальних і колективних дій; уміння визначати й реалізовувати мету комунікації в залежності від обставин; підтримувати взаємини; розв’язувати проблеми в різних життєвих ситуаціях.

 

24 березня на базі НВК «Шляхтинецька ЗОШ І-ІІ ст. ім. О. Г. Барвінського – ДНЗ» відбулося планове засідання методичного об’єднання педагогів-організаторів закладів загальної середньої освіти нашої громади. 

Тема засідання: «Формування соціальної компетентності учня в закладі загальної середньої освіти». 

Засідання провела педагог-організатор НВК «Шляхтинецька ЗОШ І-ІІ ст. ім. О. Г. Барвінського – ДНЗ» Сташків Ірина Василівна. 

Під час засідання педагоги обговорили три основні аспекти соціальної компетенції: інформаційний (знаннєвий), поведінковий (поведінка, вміння, навички), ціннісно-оцінний (морально-етичний). Також визначили основні завдання, які необхідно реалізовувати для досягнення соціокультурної мети, це: вироблення в учнів уміння взаємодіяти з іншими людьми в полікультурному суспільстві; залучення школярів на практиці ефективно застосовувати набуті знання й уміння; формування духовного світу учнів, ціннісних світоглядних уявлень, загальнолюдських ціннісних орієнтирів; виховання для життя в цивілізованому громадянському суспільстві. 

Формування соціальної компетентності дитини базується на таких особистісних утвореннях: мотивація досягнення; довільність; позитивне ставлення до себе; висока самооцінка; здатність до конструктивної поведінки у складних ситуаціях, зазначили педагоги-організатори у спільній бесіді.

По закінчені методичного об’єднання, педагоги спільно розробили методичні рекомендації для подальшої організованої, успішної роботи з учнями.

 

Переглядів: 339 | Додав: volodimir_bogdanovich | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz