MENU
Головна » 2017 » Липень » 17 » ЕКСКУРСІЯ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ БАЙКОВЕЦЬКОЇ ОТГ
09:48
ЕКСКУРСІЯ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ БАЙКОВЕЦЬКОЇ ОТГ

8-9 липня  2017 року відбулась екскурсія працівників відділу освіти та навчальних закладів Байковецької сільської ради по гірських районах Львівщини і Закарпаття, яку організувала начальник відділу освіти Коршняк Віра Василівна.  

Учасники подорожі  познайомилися з історичними та архітектурними пам’ятками цього чудового краю, унікальними містами та селами, цілющою природою карпатських гір, лісів та мальовничих річок.

 По дорозі у смт. Воловець працівники освіти зупинилися в улюбленому місці відпочинку багатьох львів’ян – місці впадіння р.Опір в р.Стрий  поблизу селища Верхнє Синьовидне, де мали змогу не тільки  насолодитись чудовим ландшафтом  цього чарівного куточка української землі, але й скупатися в двох річках одночасно.

Освітяни громади відвідали єдиний в Україні реабілітаційний центр бурого ведмедя, куди привозять тварин, з якими погано поводилися попередні господарі. Працівники центру створюють всі умови для якнайшвидшого розвитку ведмедів та їх адаптації до  середовища проживання.

       Усіх вразила краса найбільшого та найзагадковішого гірського озера України – Синевиру, помилуватися блакитними хвилями якого прагнуть туристи з усієї Європи. Краєвиди навколо водного дзеркала надзвичайно мальовничі та величні. Стрімкі схили, вкриті стрункими ялинами, вік яких складає 140-160 років, спадають прямо до водної поверхні. Посередині озера розмістився, немов зіниця блакитного ока, невеликий острівець площею всього кілька метрів. Звідси і народна назва Синевиру – Морське око.

       З цікавістю екскурсанти ознайомились з музеєм архітектури і побуту  «Старе село» в селищі Колочава, історією культури і побуту місцевих жителів – гуцулів, бойків, лемків, угорців, чехів, євреїв.

       Учасників подорожі причарував своєю красою водоспад Шипіт – одне із семи чудес України, милуватися каскадами якого можна в будь-яку пору року.  Падаючи з 14-метрової висоти, чиста вода розбивається об каміння, утворюючи міріади діамантових краплинок, що переливаються дивовижними барвами у променях карпатського сонця.

     Не залишила нікого байдужими прогулянка 1650-метровою крісельною канатною дорогою в селі Пилипець, під час якої всі мали змогу насолодитися карпатськими краєвидами та надихатися найчистішим гірським повітрям.

     Учасникам екскурсії  надовго запам’ятається така активна та пізнавальна подорож, завдяки якій вдалося краще пізнати нашу країну.

Переглядів: 327 | Додав: volodimir_bogdanovich | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz