MENU
Головна » 2017 » Грудень » 22 » Є перша сільська шкільна обсерваторія
16:14
Є перша сільська шкільна обсерваторія

Найголовнішим стимулом для розвитку астрономії є нестримне бажання людської думки проникнути в суть речей, усвідомити справжнє положення Землі й людини у Всесвіті, пізнати закони, за якими рухаються світила і які визначають їхнє народження, будову та  розвиток.

           Допомагають людині це зробити телескопи з найрізноманітнішими допоміжними приладами та світлореєструвальними пристосуваннями.      

         Таємниці зоряного неба й далеких планет учні Байковецької ОТГ вивчатимуть не з підручників та сухих схем, а у справжній обсерваторії.

      Створили обсерваторію за підтримки програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

     22 грудня 2017 року представники  програми DOBRE подарували НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ» для вивчення різноманітних небесних тіл сучасний потужний телескоп.

      Тепер планети, зірки, комети та астероїди можна знайти та відслідкувати в онлайні.

       Перша сільська шкільна обсерваторія  в Україні стане навчальним центром для всіх учнів шкіл нашої громади. Діти, досліджуючи світ у всій його красі, будуть захоплюватися незбагненними масштабами Всесвіту,  величчю та досконалістю задумів Творця, розвивати свій розум та зміцнювати віру, адже як відзначив у своїй праці «Про співвідношення віри і розуму» Папа Римський Іван Павло ІІ: «Віра і розум – ніби два крила, на яких людський дух підноситься до споглядання істини».

       Досліджуючи Всесвіт, школярі також зможуть краще вивчити нашу рідну Землю – унікальну планету Сонячної системи, на якій існує життя.

       Дякуємо сільському голові Анатолію Романовичу Кулику, представникам програми DOBRE, всім небайдужим людям, які внесли свій вклад у створення обсерваторії або будуть ще допомагати в майбутньому (процес створення обсерваторії триває) і бажаємо всім чистого мирного неба, нових творчих ідей та успішного втілення їх у життя.

Переглядів: 279 | Додав: volodimir_bogdanovich | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz