MENU
Головна » 2022 » Квітень » 4 » Атестація педагогічних кадрів - це своєрідний підсумок функціонування і злагодженої співпраці усіх ланок освітянської галузі
16:17
Атестація педагогічних кадрів - це своєрідний підсумок функціонування і злагодженої співпраці усіх ланок освітянської галузі

Щорічна атестація педагогічних працівників проходить у кілька етапів.

Перш за все, у міжатестаційний період адміністрація закладу освіти здійснює моніторинг і координацію процесу підвищення вчителем кваліфікації та спостереження за веденням навчальних занять. В подальшому, у лютому, з ініціативи відділу освіти проводиться традиційний методичний фестиваль. Це та подія, яку всі зацікавлені особи чекають із нетерпінням, оскільки мають прекрасну нагоду поділитися досвідом та новими ідеями. Родзинкою нинішнього методичного фестивалю був продемонстрований педагогами майстер-клас «А я роблю так…», щодо використання цифрових ресурсів в освітньому процесі.

 

Новинкою цьогорічної атестації було написання педагогами мотиваційних листів.

І от завершальний етап  - засідання атестаційної комісії другого рівня. Відбулося воно у відділі освіти Байковецької сільської ради 1 квітня 2022 року. Розглядалися клопотання атестаційних комісій першого рівня (закладів освіти) про підтвердження чи присвоєння кваліфікаційної категорії «Спеціаліст вищої категорії» та  педагогічних звань. На порядку денному також стояло питання присвоєння або підтвердження кваліфікаційних категорій  «Спеціаліст І категорії» та «Спеціаліст ІІ категорії», оскільки, відповідно до п.2.10. Типового положення про атестацію педагогічних працівників, якщо кількість педагогічних працівників закладу освіти становить менше як 15 осіб, то атестація педагогів проходить на засіданні атестаційної комісії, створеної при органі управління освітою.

 

Розглянувши подання керівництва закладів освіти, заслухавши атестаційні характеристики учителів та вихователів ЗДО, отримавши відповіді на поставлені запитання, члени атестаційної комісії другого рівня проголосували за таке рішення:

 визнати відповідність займаним посадам двох керівників закладів освіти;

визнати відповідність чотирнадцятьох педагогів раніше присвоєній кваліфікаційній категорії «Спеціаліст вищої категорії» та відповідним педагогічним званням;

визнати відповідність шістьох педагогів раніше присвоєним кваліфікаційним категоріям  «Спеціаліст І категорії» та «Спеціаліст ІІ категорії».  

Вітаємо шановних педагогів і керівництво шкіл із успішним проходженням атестації, бажаємо подальшого професійного розвитку.
Переглядів: 468 | Додав: volodimir_bogdanovich | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

uCoz